3. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması'nın 3.'sü Fakültemizden

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması'nın ödülleri 26 Aralık 2014 akşamı düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Fakültemiz öğrencisi Büşra BALOTA 'Mimoza Zamanı' temalı tasarımlarıyla üçüncülük derecesini aldı. Ödülü TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu takdim etti.

M.Ü. G.S.F. Tekstil Sanatları Bölümü, Dokuma Sanat Dalı'ndan 2014 bahar döneminde bölüm ve fakülte birinciliği ile mezun olan Büşra Balota, 2014-2015 güz döneminde yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Beraberinde İç Mimarlık çift ana dal programına da devam etmektedir. Balota, daha önce yaptığı tasarımlarla; UTİB 4. Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması Öğrenci Yatak Kategorisi TETSİAD Özel Ödülü'ne, GAİB “Tasarlayın Dokuyalım” 5. Halı Desen Tasarım Yarışması 5.lik Ödülü'ne ve İHİB 8. Halı Tasarımı Yarışması 1.lik Ödülü'lerini kazanmıştır.

Kariyerinin ilerleyen aşamalarında, çevresine ve ülkesine karşı olan sorumluluklarının hassasiyeti ile ev tekstili sektöründe global ölçekte başarılı bir tasarımcı olmak istediğini söyleyen Büşra Balota; eğitimi devam ederken, Zorluteks Tekstil'de baskı stajını, Altınyıldız Mensucat ve Konfeksiyon Fabrikaları'nda dokuma stajını, Aydınlı Grup Pierre Cardin'de ise giyim stajını gerçekleştirdi. Balota, deneysel dokuma projesini ise üniversitemizde görev yapmakta olan Prof. Günay ATALAYER ile dokuma atölyesinde sürdürmektedir.