2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI EĞİTİM MODELİ VE MEZUNİYET TÖRENİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı başlarken…

 

Değerli öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız ve paydaşlarımız…

Üniversitemiz senatosunun almış olduğu karar doğrultusunda 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı güz dönemi 04 Ekim 2021 Pazartesi günü başlayacaktır. Yine üniversitemiz senatosunun almış aldığı karar doğrultusunda bu dönem hibrit bir eğitim-öğretim sistemi uygulanması benimsenmiş bulunmaktadır. Bu karara göre teorik derslerimiz uzaktan, uygulamalı derslerimiz yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir. Covid’19 sürecinin seyrine göre daha farklı uygulamalara geçilmesi (tamamen yüz yüze ya da tamamen uzaktan) mümkün olabilecektir.

Öte yandan fakültemiz ana binasında yaz başından beri sürmekte olan güçlendirme çalışmaları da hızla sürmektedir. Ders yılının başlamasına kadar binamızdaki işlemlerin sona ereceği öngörülmektedir. Ancak, şu anda öngöremediğimiz olası aksaklıklar nedeniyle inşaat işlerinin 1-2 hafta daha uzaması durumunda, Acıbadem Kampüsümüzde eğitim verdiğimiz bölümlerimiz ilk 1-2 haftalık ders süreci tamamen uzaktan eğitim ile başlayacaktır; daha sonra hibrit eğitim sistemine geçilecektir. Böyle bir gecikme olmadığı takdirde tüm bölümlerimiz hibrit olarak eğitime başlayacaktır.

Çok sık soru aldığımız bir başka konu olan mezuniyet töreni hakkında da şu bilgiyi sizinle paylaşmak isteriz: Rektörlüğümüzün 2020-2021 mezuniyet törenleri konusunda belirlemiş olduğu tarih aralığı ne yazık ki Özel Yetenek Sınavları tarihlerimizle çakışmıştır. Tüm öğretim elemanlarımızın bu sınavlara yoğunlaştığı bu dönemde mezuniyet töreni düzenleyemezdik. Hem inşaat faaliyetlerinin hem de giriş sınavlarımızın bizi engellediğini bilmenizi isteriz. 2022 yazında peş peşe üç gün boyunca sırasıyla 2020, 2021 ve 2022 mezunlarımız için fakültemizde mezuniyet törenleri yapılacaktır.

2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının tüm öğrencilerimize başarılar getirmesi dileklerimizle…

Dekanlık

 

HIZLI ERİŞİM