2. Uluslararası Tasarım Bienali’ne katılan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne Polimeks Holding’ten Başarı Ödülü

Fakültemiz 2. Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali "Akademi Programı"na Heykel, İç Mimarlık, Tekstil ve Temel Eğitim Bölümleri ile katıldı. Fakültemizin “Gelecek Artık Eskisi gibi Değil (mi?)” başlıklı sergi ile katıldığı Akademi Programı, 1 Kasım -14 Aralık 2014 tarihleri arasında Antrepo 7'de izleyicilerle buluştu.  Heykel,  İç Mimarlık, Temel Eğitim ve Tekstil Bölümü öğrencileri çalışmalarında, Bienal’in ana başlığı olan “Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil” temasını yorumlarken, bienal başlığına bir soru eki ile yaklaşarak “Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil (mi?)” başlığı ile geçmiş, bugün ve gelecek arasındaki bağı, “eski” ve “yeni” nin tanım ve sınırlarını çeşitli boyutlarda sorgulayarak, yeni yanıtlar aradılar.

Polimeks Holding, çok sayıda izleyici tarafından ziyaret edilen Akademi Programı'nın, tasarıma farkındalığı arttırmak ve genç tasarımcıları desteklemek üzere sponsorluğunu üstlendi.

Polimeks Holding, 33 üniversitenin 72 projesi arasından en çok beğenilen ilk 3 kurum arasına giren ve 1.sırayı alan Fakültemize Başarı Ödülü verdi. Öğrenciler Robinson Crusoe 389'dan toplam 5.000 TL’lik Robcard hediye çeki kazandılar.

Serginin tasarımı ve düzenlemesi, İnci Deniz Ilgın, Şeyma Üstüner Uzunöz, Meltem Eti Proto, İdil Akbostancı, Cemil Ergün, Yeşim Bağrışen ve Mehmet Ali Mustecaplioglu 'dan oluşan ekip tarafından gerçekleşti. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretim üyelerimizi yürekten kutluyoruz!