7. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ TRİENALİ

MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ 7. ULUSLARARASI ÖĞRENCİ TRİENALİ

Ana etkinlikleri 12-16 Haziran 2017 tarihleri arasında gerçekleşen trienalin tüm akademik yıla yayılan etkinlikleri 12 Temmuz 2017 tarihine kadar izlenebilecek.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ilk kez 1997 yılında düzenlediği Uluslararası Öğrenci Trienali, bu kez “Geçicilik – Farklar ve Ötesi /Temporality-Differences and Beyond” başlığı altında yedinci kez gerçekleşiyor. Açılış etkinlikleri 12 – 16 Haziran 2017 tarihleri arasında olan 7. Trienale 12 ülkeden 42 kurum katıldı. Trienal bugüne kadar 59 ülkeden 172 kurumu ağırladı.

Türkiye’deki Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültelerinin yanı sıra, dünyanın dört bir yanından sanat ve tasarım okullarının katılımıyla düzenlenen Trienal, uluslararası sanat ve tasarım ortamına hazırlanan gençlerin yoğun bir haberleşme ve etkileşim ağı kurmasına olanak tanımakta ve dünyada sanat ve tasarım eğitiminin geleceğine ilişkin önemli ip uçları vermektedir.

Trienal,  zaman içinde bir çok yeniliğe imza attı.  Dekan Prof. Dr. İnci Deniz Ilgın’ın girişimi ile ilk kez 6. Trienalde başlatılan Atölye çalışmaları, Trienali bir haftalık etkinlik olmaktan çıkarak tüm akademik yıla yaymıştır. Böylece öğrenciler yıl boyunca ulusal ve uluslararası nitelikte çok sayıda yaratıcı atölye ile buluşma olanağı bulmuştur.

Fakültemizin Acıbadem kampüsü başta olmak üzere, yurt içi ve yurt dışındaki eğitim kurumlarında ve online ortamda gerçekleşen çok sayıda atölye çalışmalarıyla, trienal bu sene de masif bir atölyeye dönüşmüştür. Yurt içi ve yurt dışından 39 atölye projesi tamamlanmıştır. Geçtiğimiz trienalle birlikte, bugüne kadar toplam 77 adet atölye gerçekleştirilmiştir.

Trienalimiz, bu kez de, kurumumuzun galerileri dışında, İstanbul kentinde sanat ve tasarımın takip edildiği önemli merkezlerde 12 Temmuz 2017 tarihine kadar izlenebilecek. Bu amaçla sergilerimize, Fakültemiz ana galeri ve katlarının ve Sultanahmet’te bulunan Marmara Üniversitesi Cumhuriyet Müzesi Galerisinin yanı sıra Art On İstanbul, Derinlikler Sanat Merkezi, Kare Sanat Galerisi, Russo Art Gallery Istanbul ve Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi Galerisi, ev sahipliği yapıyorlar.